Eigen weg bordje 35x10,5 cm

BESTELLEN
 • Beschrijving

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis

✅ Je hoeft er niet voor thuis te blijven (past door de brievenbus)

✅ 7 Verschillende betaalmethodes

✅ GRATIS verzending & je hoeft niet thuis te blijven (pakket past door de brievenbus).

Eigen weg bord

BESTELLEN
 • Beschrijving

✅ 52x11 cm met gratis kentekenplaathouder t.w.v. €4,95.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Eigen terrein bord

BESTELLEN
 • Beschrijving

✅ 52x11 cm met gratis kentekenplaathouder t.w.v. €4,95.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Eigen weg borden

Eigen weg bord nodig? VerbodsbordenOnline.nl heeft ook deze borden in het assortiment opgenomen. Niets is zo vervelend wanneer er mensen op je terrein/weg/straat komen die hier niets te zoeken hebben. Met een EIGEN WEG bordje maak je duidelijk dat ze je terrein niet mogen betreden of je weg niet mogen inrijden.

De EIGEN WEG borden kun je bij ons bestellen in de 52x11 cm variant. Dit zijn exact dezelfde afmetingen als de kentekenplaten op de auto. De kentekenplaat is ook gemaakt van aluminium en de letters worden er precies zo ingeperst als bij een auto kentekenplaat. Het EIGEN WEG bord gaat zodoende lang mee, ook omdat door de extra coatinglaag die we aanbrengen op het bord de kwaliteit extra gewaarborgd is. Ook hebben we een iets kleiner EIGEN WEG bordje opgenomen in het assortiment. Dit formaat is 35x10,5 cm en wellicht in sommige meer geschikt dan het grotere bord.

Als aanvulling hebben we ook een bordje met de tekst EIGEN TERREIN opgenomen in ons assortiment. Soms heeft jouw situatie meer betrekking op een terrein dan op een weg, waardoor een EIGEN TERREIN bord beter is.

Wanneer je een EIGEN WEG bord bij ons bestelt krijg je er ook nog een gratis kentekenplaathouder bij cadeau. In deze houder kun je het EIGEN WEG bordje eenvoudig schuiven en vervolgens op een nette manier bevestigen aan bijvoorbeeld een poort, hek of muur.

Het kan natuurlijk zijn dat je niet helemaal tevreden bent met het EIGEN WEG bord. Geen punt! We bieden je namelijk 100% retourgarantie.

De EIGEN WEG borden worden snel aan je uitgeleverd. Door onze grote voorraad kunnen we de borden die besteld zijn tot 15:00 uur de volgende dag al bezorgen. De verzending is helemaal gratis!

Op zoek naar een ander verbodsbord? We hebben vele andere borden die voor jou van pas kunnen komen.

Uitrit vrijlaten bord - Inrit vrijlaten bord - Verboden toegang bord - Verboden te parkeren bord - Verboden te roken bord - Verboden voor honden borden

De Belangrijke Rol van Eigen Terrein Borden: Informatie, Veiligheid en Rechten

In onze steeds drukker wordende wereld, waar ruimte een waardevol goed is geworden, is het beheren en beschermen van eigen terrein van cruciaal belang. Of het nu gaat om een bedrijfsterrein, een parkeerplaats, een privéwoning of een ander stuk grond, het duidelijk markeren van jouw eigendom is essentieel om conflicten te voorkomen en de veiligheid te waarborgen. Dit is waar eigen terrein borden een belangrijke rol spelen. In deze blog gaan we dieper in op de betekenis, het belang en de verschillende aspecten van deze borden.

Wat Zijn Eigen Terrein Borden?

Eigen terrein borden zijn signaleringen die geplaatst worden om aan te geven dat een bepaald stuk grond of eigendom privé is en dat toegang beperkt is tot degenen die gemachtigd zijn. Deze borden bevatten meestal tekst, symbolen en kleuren die duidelijk maken dat het terrein privébezit is en dat bepaalde regels en wetten van toepassing zijn op het betreden of parkeren op dat terrein. Vaak wordt in zo'n geval ook een prive bord gebruikt.

De Belangrijkste Functies van Eigen Terrein Borden

Eigen terrein borden vervullen verschillende belangrijke functies:

 1. Informatieverstrekking: Deze borden verschaffen cruciale informatie aan bezoekers en passanten. Ze geven aan wie verantwoordelijk is voor het terrein en welke regels er gelden. Dit kan variëren van "Privéterrein - Verboden toegang bord" tot specifieke regels zoals "Alleen voor klanten parkeren."

 2. Veiligheid: Eigen terrein borden dragen bij aan de veiligheid van degenen die het terrein betreden en van degenen die erop werken of wonen. Ze waarschuwen voor mogelijke gevaren of beperkingen, zoals "Gevaarlijke materialen - Toegang verboden zonder toestemming."

 3. Juridische Bescherming: Deze borden helpen bij het vaststellen van eigendomsrechten en verduidelijken de regels voor het gebruik van het terrein. Dit kan later van cruciaal belang zijn bij juridische geschillen of conflicten over het gebruik van het terrein.

Verschillende Soorten Eigen Terrein Borden

Er zijn verschillende soorten eigen terrein borden, elk met een specifieke functie:

 1. Toegangsbeperking: Deze borden geven duidelijk aan wie wel en niet welkom is op het terrein. Voorbeelden zijn "Privéterrein - Toegang alleen voor bewoners" of "Alleen geautoriseerd personeel."

 2. Parkeerregels: Vaak gebruikt bij winkels, kantoren en appartementencomplexen om duidelijk te maken waar bezoekers en klanten kunnen parkeren. Voorbeelden zijn ''Verboden te parkeren bord'', "Alleen voor klanten parkeren" of "Boetes voor ongeautoriseerd parkeren."

 3. Veiligheidswaarschuwingen: Deze borden waarschuwen voor mogelijke gevaren, zoals "Video-bewaking in werking" of "Gevaarlijke stoffen - Verboden toegang."

 4. Eigenaarschap en verantwoordelijkheid: Sommige borden geven aan wie eigenaar is van het terrein en wie verantwoordelijk is voor het onderhoud. Voorbeelden zijn "Dit terrein wordt beheerd door [bedrijfsnaam]" of "Privéterrein bord  - Eigenaarschap van [naam]."

Het Belang van Correct Geplaatste Eigen Terrein Borden

Het correct plaatsen van eigen terrein borden is van groot belang. Als de borden niet goed zichtbaar of begrijpelijk zijn, kunnen ze hun functie verliezen. Hier zijn enkele tips:

 • Zorg ervoor dat de borden goed zichtbaar zijn voor iedereen die het terrein nadert.

 • Gebruik duidelijke en begrijpelijke taal en symbolen.

 • Onderhoud de borden regelmatig om ervoor te zorgen dat ze leesbaar blijven.

In conclusie spelen eigen terrein borden een cruciale rol bij het beheren van eigendom en het waarborgen van de veiligheid. Ze informeren, beschermen en verduidelijken de rechten van eigenaars. Het is belangrijk om deze borden correct te gebruiken en te onderhouden om hun doeltreffendheid te behouden. Eigen terrein borden zijn niet alleen een juridische vereiste, maar ook een waardevol instrument voor het handhaven van orde, veiligheid en eigendomsrechten.

De Betekenis en Belangrijkheid van Eigen Weg Borden

In onze drukke wereld van snelwegen, straten en steegjes, vallen verkeersborden vaak niet erg op. Toch spelen deze borden een cruciale rol in het handhaven van de verkeersveiligheid en het begeleiden van automobilisten. Een type verkeersbord dat je wellicht minder vaak tegenkomt, maar desalniettemin van groot belang is, zijn 'Eigen Weg' borden. In deze blog duiken we dieper in op de betekenis en de belangrijkheid van deze borden.

Wat zijn 'Eigen Weg' borden?

'Eigen Weg' borden zijn verkeersborden die aangeven dat een bepaalde weg of straat alleen toegankelijk is voor een specifieke groep weggebruikers. Deze borden worden meestal gebruikt om de veiligheid te waarborgen, verkeersstromen te reguleren en de belangen van bepaalde bewoners of bedrijven te beschermen. Er zijn verschillende varianten van 'Eigen Weg' borden, elk met hun eigen betekenis en doel.

Verschillende soorten 'Eigen Weg' borden

 1. Eigen Weg – Bestemmingsverkeer: Dit bord geeft aan dat alleen verkeer dat een bestemming heeft op de weg, zoals bewoners of bezoekers van bedrijven, toegang heeft tot die weg. Dit helpt het doorgaand verkeer te verminderen en bevordert de veiligheid voor de mensen die op de weg wonen of werken.

 2. Eigen Weg – Uitgezonderd Fietsers en Voetgangers: Hiermee wordt aangegeven dat de weg alleen toegankelijk is voor fietsers en voetgangers. Dit komt vaak voor in autovrije zones in stadscentra.

 3. Eigen Weg – Landbouwverkeer: Deze borden geven aan dat de weg alleen toegankelijk is voor landbouwvoertuigen. Dit helpt de landbouwsector enigszins af te schermen van het reguliere verkeer en bevordert de veiligheid van landbouwers die hun voertuigen op de weg gebruiken. Vaak kom je dan ook een modderbord tegen, om weggebruikers te waarschuwen voor gladde wegen.

Waarom zijn 'Eigen Weg' borden belangrijk?

Deze borden vervullen verschillende belangrijke functies:

 1. Veiligheid: 'Eigen Weg' borden verminderen het risico op ongevallen door ongewenst verkeer te ontmoedigen. Ze zorgen ervoor dat de weg alleen wordt gebruikt door degenen voor wie deze bedoeld is, wat de veiligheid van alle betrokkenen vergroot.

 2. Efficiëntie: Door het beperken van doorgaand verkeer kunnen 'Eigen Weg' borden bijdragen aan een efficiëntere verkeersstroom op andere wegen. Dit is vooral belangrijk in drukke stadsgebieden.

 3. Milieu: Beperkte toegang tot bepaalde wegen kan leiden tot minder luchtvervuiling en geluidsoverlast in woonwijken, wat de leefbaarheid verbetert.

 4. Belangenbehartiging: Voor bepaalde groepen, zoals bewoners of landbouwers, beschermen deze borden hun belangen en eigendommen. Het voorkomt ongewenst verkeer dat schade kan toebrengen aan eigendommen of het dagelijks leven kan verstoren.

Conclusie

Hoewel 'Eigen Weg' borden vaak over het hoofd worden gezien, spelen ze een cruciale rol in het handhaven van de verkeersveiligheid, het reguleren van verkeersstromen en het beschermen van de belangen van specifieke weggebruikers. Het is van groot belang om deze borden te respecteren en de regels te volgen die ze opleggen. Dit draagt bij aan een veiligere, efficiëntere en meer leefbare omgeving voor iedereen