Inrit vrijlaten borden

Inrit vrijlaten bord 18 cm

BESTELLEN
inrit vrijlaten bord 18 cm
 • Beschrijving

✅ 18 cm diameter.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending & je hoeft niet thuis te blijven (pakket past door de brievenbus).

Inrit vrijlaten bord 24 cm

BESTELLEN
inrit vrijlaten bord 24 cm
 • Beschrijving

✅ 24 cm diameter.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending & je hoeft niet thuis te blijven (pakket past door de brievenbus.

Inrit vrijlaten bord 30 cm

BESTELLEN
inrit vrijlaten bord 30 cm
 • Beschrijving

✅ 30 cm diameter.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Inrit vrijlaten bord 30x20 cm

BESTELLEN
inrit vrijlaten bord 30x20 cm
 • Beschrijving

✅ 30x20 cm

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending & je hoeft niet thuis te blijven (pakket past door de brievenbus).

Inrit vrijlaten borden

Op zoek naar een inrit vrijlaten bord? Wij hebben inrit vrijlaten borden op voorraad. Niets is zo vervelend wanneer de inrit geblokkeerd wordt door een ander voertuig. Met een inrit vrijlaten bordje voorkom je dit probleem en zorg je ervoor dat je inrit altijd vrij is voor je eigen auto. Ook voor bedrijven zijn deze bordjes ideaal. Het is natuurlijk zeer frustrerend wanneer je niet kunt laden of lossen, omdat er andere auto's staan geparkeerd. Een inrit bordje verschaft aan iedereen duidelijkheid: hier niet parkeren!

De inrit vrijlaten borden kun je bij ons in ronde vorm bestellen met een diameter van 18, 24 en 30 cm. Je kunt de borden ook in rechthoekige vorm bestellen in de maat 30x20 cm. Ook kun je uitrit vrijlaten borden bij ons bestellen. De termen inrit en uitrit worden nogal eens door elkaar gebruikt.

De ronde borden zijn allemaal voorzien van een rode rand. Het rechthoekige bordje is wit van kleur met zwarte letters. De tekst inrit vrijlaten is erin geperst met behulp van een kentekenplaatmachine. Hierdoor blijven de letters voor altijd goed op het bord zitten.

De bevestiging van de borden is zeer gemakkelijk. Je kunt het beste gaatjes boren in iedere hoek van het bord. Dan kun je de inrit vrijlaten borden eenvoudig met een schroef of tie-rib bevestigen aan een muur of hek. De bordjes zijn ook zeer weerbestendig en gaan tientallen jaren mee, omdat ze gemaakt zijn van hoogwaardig aluminium.

Is het bordje toch niet helemaal naar wens? Geen punt! We bieden je namelijk 100% retourgarantie. Zodra we het bordje weer ontvangen hebben, storten we het aankoopbedrag weer terug op je bankrekening.

De inrit vrijlaten borden worden binnen een dag aan je uitgeleverd. Door onze grote voorraad kunnen we de borden die besteld zijn tot 15:00 uur de volgende dag al bezorgen. De verzending is gratis! Bijkomend voordeel is dat je niet hoeft thuis te blijven om de borden aan te nemen, aangezien de inrit bordjes probleemloos door de brievenbus passen. Alleen het 30 cm bord past helaas net niet door de brievenbus. Deze wordt dan door GLS persoonlijk aan je overhandigd.

VerbodsbordenOnline.nl biedt je ook maar liefst 7 verschillende betaalmethodes aan (o.a. i-Deal, CreditCard, Paypal en achteraf betalen). Ook aan onze Belgische vrienden is gedacht (Bancontact, KBC/CBC). Via het handige afrekenproces is de order binnen 1 minuut geplaatst!

Op zoek naar een ander verbodsbord? We hebben vele andere borden in ons assortiment. 

Uitrit vrijlaten bord - Parkeren verboden bord - Verboden toegang bord - Roken verboden bord - Verboden voor honden bord

Nederland staat bekend om zijn goed onderhouden wegen en uitgebreide verkeersregels. Een van die regels heeft betrekking op de "inrit vrijlaten" borden. Deze borden zijn ontworpen om de verkeersstroom te verbeteren en de veiligheid op de weg te waarborgen. In dit blog gaan we dieper in op wat inrit vrijlaten borden zijn, waarom ze belangrijk zijn en hoe bestuurders ze moeten begrijpen en naleven.

Wat zijn inrit vrijlaten borden?

"Inrit vrijlaten" borden zijn verkeersborden die aangeven dat bestuurders de inrit van een ander voertuig of een privéterrein vrij moeten laten. Deze borden worden vaak geplaatst bij opritten van woningen, bedrijven, parkeerplaatsen, of andere particuliere eigendommen die direct grenzen aan de openbare weg. Het doel van deze borden is om de doorstroming van het verkeer op de openbare weg te bevorderen en te voorkomen dat voertuigen de toegang tot deze opritten blokkeren.

Waarom zijn inrit vrijlaten borden belangrijk?

 1. Veiligheid: Het vrijhouden van opritten is van vitaal belang voor de veiligheid op de weg. Wanneer opritten geblokkeerd worden, worden bestuurders gedwongen om gevaarlijke manoeuvres uit te voeren, zoals het abrupt stoppen op de rijbaan of het achteruit rijden, wat kan leiden tot ongevallen.

 2. Vlotte verkeersstroom: Het blokkeren van opritten kan leiden tot congestie op de weg, vooral op drukke plekken. Dit kan de verkeersstroom vertragen en de reistijd van iedereen verlengen.

 3. Toegankelijkheid: Het vrijhouden van opritten is ook van belang voor mensen met mobiliteitsproblemen. Als een oprit geblokkeerd is, kan dit voor hen ernstige belemmeringen veroorzaken bij het in- en uitrijden van hun eigen terrein.

Hoe moet je inrit vrijlaten borden begrijpen en naleven?

Het begrijpen en naleven van inrit vrijlaten borden is essentieel voor een veilig en ordelijk verkeer. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Herken de borden: Inrit vrijlaten borden hebben meestal het symbool van een auto die een oprit nadert met een rode streep erdoorheen. Het is belangrijk om deze borden tijdig te herkennen.

 2. Geef voorrang: Als je een inrit vrijlaten bord ziet, moet je voorrang geven aan voertuigen die de inrit willen oprijden of verlaten. Zorg ervoor dat je de inrit volledig vrijhoudt, zodat andere bestuurders er gemakkelijk gebruik van kunnen maken.

 3. Stop niet op de oprit: Het is ook van belang om niet te stoppen of parkeren op de oprit, zelfs als je denkt dat je snel weer kunt vertrekken. Het blokkeren van de oprit kan onnodige hinder veroorzaken voor de eigenaar van het terrein.

 4. Let op markeringen: Sommige opritten hebben ook markeringen op de weg om aan te geven waar je moet stoppen om de oprit vrij te houden. Let op deze markeringen en houd je aan de aanwijzingen. Let ook op verboden toegang borden. Op deze plekken mag je uiteraard ook niet stilstaan of parkeren met je auto.

Kortom, het respecteren van inrit vrijlaten borden is een essentieel onderdeel van veilig en beleefd rijgedrag. Het draagt bij aan een vlotte verkeersstroom, verbetert de veiligheid op de weg en zorgt ervoor dat mensen gemakkelijk toegang hebben tot hun eigendommen. Als we allemaal verantwoordelijk rijden en deze verkeersregel naleven, kunnen we samen bijdragen aan een efficiënter en veiliger wegennet.

"Inrit vrijlaten" is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een verkeersregel die aangeeft dat bestuurders de ruimte voor een inrit moeten vrijhouden. Het betekent dat automobilisten, fietsers of andere weggebruikers niet mogen parkeren, stilstaan of blokkeren binnen een bepaalde afstand van een inrit.

Deze regel is belangrijk om verschillende redenen:

Toegang tot en vanuit eigendommen

Inritten worden gebruikt om toegang te krijgen tot privé-eigendommen zoals huizen, garages, parkeergarages, en bedrijven. Wanneer voertuigen te dicht bij een inrit parkeren of stilstaan, kan dit de toegang tot of vanuit deze eigendommen belemmeren, waardoor het moeilijk wordt om in en uit te rijden.

Veiligheid en zichtbaarheid

Een vrije inrit is van essentieel belang voor de veiligheid op de weg. Het vrijlaten van inritten zorgt voor een beter zicht voor bestuurders die het terrein verlaten. Dit verbetert de verkeersveiligheid doordat ze beter kunnen zien of er verkeer aankomt voordat ze de weg oprijden.

Naleving van verkeersregels

Het vrijhouden van inritten is een verkeersregel die helpt om de doorstroming van het verkeer te bevorderen en om onnodige congestie en problemen te voorkomen. Het is een kwestie van hoffelijkheid en respect voor anderen op de weg.

Het negeren van de "inrit vrijlaten" regel kan leiden tot boetes, maar belangrijker nog, het kan problemen veroorzaken voor degenen die proberen in of uit een inrit te komen.

Kortom, het vrijlaten van inritten is een eenvoudige maar cruciale gewoonte die bijdraagt aan de efficiëntie, veiligheid en hoffelijkheid op de weg.