Verboden voor fietsen bord

Verboden voor fietsen bord

BESTELLEN
verboden voor fietsen bord 30 cm
 • Beschrijving

✅ 30 cm diameter.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Alleen Fietsen Parkeren bord

BESTELLEN
 • Beschrijving

✅ 30x20 cm

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Fietsen verboden bord 

Ben je het ook helemaal zat dat er fietsen geparkeerd staan in je straat, terwijl dit helemaal niet is toegestaan? Of erger nog, dat jouw uitrit geblokkeerd wordt door een fiets? In dat geval is een verboden voor fietsen bordje een ideale uitkomst.

Onze verboden voor fietsen borden zijn van hoogwaardig aluminium en hebben een diameter van 18 cm. Je kunt de borden eenvoudig bevestigen door er een gaatje in te boren en deze vervolgens te bevestigen met een kabelbinder (tie-rib) of schroefje. Het borden van 1 of 2 gaatjes is meestal al voldoende om het bord stevig bevestigd te krijgen.

Als mogelijk alternatief voor deze fietsen borden hebben we ook nog andere, soortgelijke verbodsborden in het assortiment. Deze uitrit vrijlaten en inrit vrijlaten borden zijn, net als de fietsen borden, heel effectief om auto's of vrachtwagens uit je straat of oprit te krijgen.

De verzending van de borden is gratis. De levertijd is één werkdag. Wanneer je het bord voor 15:00 uur bestelt, ontvang je deze de volgende dag al thuis. Je krijgt een track-and-tracecode per e-mail om het pakket op de voet te kunnen volgen.

We hebben tevens 7 verschillende betaalmethodes (o.a. i-Deal, PayPal) die we je kunnen aanbieden.

Toch niet helemaal tevreden over het fietsenbord? We geven we je altijd 100% retourgarantie.

Verboden voor Fietsen Borden: Begrijpen, Respecteren en Handhaven

Fietsen is een milieuvriendelijke, gezonde en efficiënte manier om jezelf te verplaatsen. Nederland staat bekend om zijn fietsvriendelijke infrastructuur, maar zelfs hier zijn er momenten waarop fietsen niet is toegestaan. Dit is waar verboden voor fietsen borden in het spel komen. In deze blog zullen we dieper ingaan op deze borden, waarom ze bestaan, hoe je ze moet begrijpen en waarom het essentieel is om ze te respecteren en handhaven.

Waarom Verboden voor Fietsen Borden?

Verboden voor fietsen borden worden geplaatst om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen, zowel fietsers als automobilisten. Er zijn verschillende situaties waarin het fietsen op specifieke wegen of paden gevaarlijk kan zijn of de verkeersstroom kan verstoren. Enkele van de meest voorkomende redenen voor deze borden zijn:

 1. Verkeersdrukte: In sommige gebieden is de verkeersstroom zo intens dat fietsers het risico lopen op ongevallen wanneer ze tussen snel bewegende auto's rijden.

 2. Veiligheid van voetgangers: In drukke voetgangersgebieden of winkelstraten kan fietsen gevaar opleveren voor voetgangers. Verboden voor fietsen borden kunnen voorkomen dat fietsers deze gebieden betreden.

 3. Bescherming van de natuur: In natuurgebieden kunnen fietsen schade toebrengen aan de flora en fauna. Het is belangrijk om de natuur te behouden door fietsers op bepaalde paden te verbieden.

 4. Infrastructuurbeperkingen: Smalle straten, bruggen of tunnels kunnen onvoldoende ruimte bieden voor zowel fietsers als automobilisten, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Hoe Begrijp je Verboden voor Fietsen Borden?

Om verboden voor fietsen borden correct te begrijpen, is het belangrijk om de verkeersborden en -regels te kennen. In Nederland zijn verkeersborden uniform en gestandaardiseerd volgens internationale normen. Het bord dat fietsen verbiedt, heeft het nummer C12 en wordt meestal weergegeven als een afbeelding van een fiets met een rode cirkel eromheen.

Daarnaast kunnen er aanvullende borden of tekstborden zijn die specifieke instructies geven. Bijvoorbeeld, een bord met de tekst "uitgezonderd plaatselijk verkeer" geeft aan dat fietsers welkom zijn als ze in die omgeving wonen.

Waarom Respecteren en Handhaven?

Het respecteren en handhaven van verboden voor fietsen borden is essentieel om de veiligheid en de efficiëntie van het wegverkeer te waarborgen. Hier zijn enkele redenen waarom dit zo belangrijk is:

 1. Veiligheid: Het negeren van deze borden kan leiden tot ongevallen, zowel voor fietsers als automobilisten. Het voorkomt potentieel gevaarlijke situaties.

 2. Orde en regelmaat: Verkeersregels en borden zijn er om de verkeersstroom te beheren. Het negeren van deze regels kan chaos op de wegen veroorzaken.

 3. Milieu: In natuurgebieden helpt het respecteren van fietsverboden de natuur te behouden en te beschermen.

 4. Wettelijke gevolgen: Het negeren van verboden voor fietsen borden kan leiden tot boetes en andere juridische consequenties.

 5. Respect voor anderen: Het respecteren van de regels toont respect voor andere weggebruikers en draagt bij aan een harmonieuze samenleving.

Conclusie

Verboden voor fietsen borden zijn er niet om fietsers te pesten, maar om de veiligheid en efficiëntie van het verkeer te waarborgen. Het begrijpen, respecteren en handhaven van deze borden is essentieel voor de algemene verkeersveiligheid en het welzijn van de samenleving. Dus, de volgende keer dat je een verboden voor fietsen bord ziet, onthoud dan dat het er is om jou en anderen te beschermen, en handel dienovereenkomstig. Veiligheid gaat altijd voorop!