Werkverkeer borden

Werkverkeer bord

BESTELLEN
werkverkeer bord 52x11 cm met gratis houder
 • Beschrijving

✅ 52x11 cm + gratis kentekenplaathouder t.w.v. €4,95.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Werkverkeer bord

BESTELLEN
werkverkeer bordje flexibel met 2 zuignappen
 • Beschrijving

✅ 40x11 cm

✅ Flexibel kunststof met 2 zuignappen.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Werkverkeer bord

Werkverkeer bordje nodig? We hebben twee verschillende werkverkeer borden in ons assortiment. We hebben een flexibele variant beschikbaar, voorzien van 2 zuignappen. Hiermee kun je het werkverkeer bord eenvoudig bevestigen aan je raam. Ook hebben we een wat groter model werkverkeer bord, gemaakt van aluminium. Dit bord is van hetzelfde materiaal gemaakt als een echte kentekenplaat en is zodoende zeer stevig. De afmetingen zijn ook exact hetzelfde als van een auto kentekenplaat. Tevens zijn deze werkverkeerborden gemaakt op reflecterende kentekenplaten, waardoor je ook 's nachts goed zichtbaar bent voor het overige verkeer.

Bij het aluminium werkverkeer bordje krijg je tevens een gratis kentekenplaathouder cadeau, ter waarde van €4,95. Hiermee kun je het werkverkeer bord enerzijds beter beschermen en anderzijds kun je het bord met de houder beter bevestigen aan een object. De kentekenplaathouder is aan de achterzijde namelijk voorzien van een aantal gaatjes, waar je eenvoudig een schroef of kabelbinder doorheen kunt plaatsen.

De verzending van het werkverkeer bord is helemaal gratis. Wanneer je het bord voor 15:00 uur bestelt, ontvang je het de volgende dag al in huis.

Toch niet helemaal tevreden over het werkverkeer bord? Geen probleem; je kunt het bord altijd weer retourneren wanneer het bord toch niet helemaal naar wens is.

Naast werkverkeer borden hebben we ook nog diverse andere verbodsborden in ons assortiment.

Werkverkeer Borden: Navigeren door de Wereld van Veiligheid op de Weg

In de drukke wereld van vandaag, waar het verkeer vaak chaotisch en overweldigend kan zijn, spelen verkeersborden een cruciale rol in het handhaven van orde en veiligheid op de weg. Eén specifieke categorie van deze borden, namelijk de werkverkeer borden, verdient bijzondere aandacht. Ze dienen als gidsen voor zowel automobilisten als voetgangers in gebieden waar wegenwerken plaatsvinden. In deze blog gaan we dieper in op het belang van werkverkeer borden en wat je moet weten om veilig door deze zones te navigeren.

1. Waarom Zijn Werkverkeer Borden Nodig?

Werkverkeer borden zijn er om duidelijkheid te verschaffen aan weggebruikers wanneer ze zich in de buurt van wegwerkzaamheden bevinden. Deze borden spelen een cruciale rol bij het:

 • Verbeteren van de veiligheid: Ze wijzen weggebruikers op gevaarlijke zones, snelheidsbeperkingen en andere belangrijke informatie die de veiligheid verhoogt.

 • Minimaliseren van congestie: Ze helpen bij het stroomlijnen van het verkeer rond werkzones, waardoor files en vertragingen worden verminderd.

 • Beschermen van wegwerkers: Door weggebruikers te informeren over de aanwezigheid van werknemers op de weg, kunnen ongelukken worden voorkomen.

2. Soorten Werkverkeer Borden

Er zijn verschillende soorten werkverkeer borden die je kunt tegenkomen. Enkele veelvoorkomende voorbeelden zijn:

 • Werk in Uitvoering (W4-bord): Dit bord geeft aan dat er wegwerkzaamheden aan de gang zijn en dat weggebruikers voorzichtig moeten zijn en de aanwijzingen moeten volgen.

 • Snelheidsbeperking: Borden die de maximale snelheid in werkzones aangeven, meestal lager dan de normale snelheidslimiet.

 • Einde Werk in Uitvoering: Geeft aan dat de werkzaamheden zijn voltooid, en normale verkeersomstandigheden hervat kunnen worden.

 • Werklieden: Deze borden geven aan dat er werknemers op de weg aanwezig kunnen zijn. Het is van vitaal belang om langzamer te rijden en extra voorzichtig te zijn.

3. Hoe Moet Je Reageren op Werkverkeer Borden?

Het volgen van de aanwijzingen van werkverkeer borden is essentieel om de veiligheid van iedereen op de weg te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke stappen om te onthouden:

 • Snelheid aanpassen: Verminder je snelheid tot onder de aangegeven limiet en houd rekening met de veranderende verkeersomstandigheden.

 • Wees alert: Houd je ogen op de weg en let op mogelijke obstakels of wegwerkers.

 • Volg de aanwijzingen: Respecteer de borden en aanwijzingen van wegwerkers, zoals stopborden of verkeersregelaars.

 • Houd afstand: Houd een veilige volgafstand tot het voertuig voor je om onverwachte situaties te kunnen opvangen.

 • Gebruik je knipperlichten: Gebruik je richtingaanwijzers tijdig en duidelijk om andere weggebruikers te waarschuwen voor je intenties.

Werkverkeer borden spelen een cruciale rol bij het handhaven van de veiligheid en efficiëntie op onze wegen. Het is belangrijk om hun betekenis te begrijpen en de instructies op te volgen, vooral in gebieden met wegwerkzaamheden. Door samen te werken en alert te blijven, kunnen we allemaal bijdragen aan een veiligere rijervaring, zowel voor onszelf als voor anderen. Denk eraan: veiligheid op de weg begint bij jou!