Modderborden

Modderbord

BESTELLEN
modderbord
 • Beschrijving

✅ 30x40 cm.

✅ Stevig, kunststof materiaal.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Modderbord

Op zoek naar een modderbord? Wij hebben een kwalitatief hoogwaardig modderbord in ons assortiment, gemaakt van kunststof. Het bord heeft een afmeting van 30x40 cm en is voorzien van vier gaten voor een optimale bevestiging. Voordeel van het modderbord is dat het zeer eenvoudig te reinigen is. Tevens is het bord reflecterend, waardoor het ten allen tijden goed zichtbaar is voor weggebruikers.

Wanneer de boeren op weg (bijvoorbeeld tijdens de oogsttijd) gaan laten ze zo nu en dan wat zand en modder achter op het wegdek. Het is daarom belangrijk dat andere weggebruikers worden gewaarschuwd wanneer het glad zou kunnen zijn door achtergebleven modder. Het ophangen van een modderbord is in dat geval een absolute must.

Ten aanzien van het plaatsen van de modderborden zijn er enkele regels waar agrariers aan moeten voldoen. Zo moet er 100 meter voor en na de modderplek een bord geplaatst worden aan beide kanten van de weg. Plaats je het modderbord binnen de bebouwde kom? In dat geval moet er minimaal 60 centimeter tussen het bord en rijbaan zijn. Buiten de bebouwde kom bedraagt deze afstand 180 cm. De maximale afstand tussen het modderbord en de rijbaan bedraagt in alle gevallen (zowel binnen- als buiten de bebouwde kom) 360 cm.

modderbord kunststof wit 30x40 cm

Door onze grote voorraad kunnen we de modderborden snel aan je uitleveren. Wanneer je de bestelling voor 15:00 uur plaatst, wordt deze de volgende werkdag al bij je afgeleverd.

Daarnaast kun je bij ons kiezen uit maar liefst 7 verschillende betaalmethodes (o.a. i-Deal,PayPal). Ook achteraf betalen hoort bij één van de betaalopties. Gelet op de vele negatieve verhalen over malafide webshops willen we je graag deze mogelijkheid aanbieden om je toch het vertrouwen te geven dat je modderbord netjes wordt afgeleverd.

Ben je toch niet helemaal tevreden met het bord? In dat geval kun je het bord altijd retourneren; we bieden je 100% retourgarantie.

De verzending is helemaal gratis. Daarnaast shop je met de kortingscode VERBODSBORD ook nog eens met 5% extra korting!

Natte, modderige wegen en paden kunnen een echte uitdaging zijn voor fietsers, mountainbikers en off-road avonturiers. Het is dan ook geen verrassing dat modderborden een onmisbaar accessoire zijn geworden voor iedereen die graag buiten fietst. In deze blog gaan we dieper in op wat modderborden zijn, waarom ze belangrijk zijn en hoe je het juiste modderbord voor jouw fiets kunt kiezen.

Wat zijn modderborden?

Modderborden, ook wel spatborden genoemd, zijn dunne, gebogen platen die aan de voor- en/of achterkant van een fiets worden bevestigd om modder, water en vuil op te vangen en te voorkomen dat ze op de rijder en de fiets terechtkomen. Ze zijn meestal gemaakt van duurzaam kunststof, zoals polypropyleen of polycarbonaat, en worden gemonteerd boven de banden.

Waarom zijn modderborden belangrijk?

 1. Bescherming tegen modder en vuil: Het meest voor de hand liggende voordeel van modderborden is dat ze voorkomen dat modder en vuil opspatten en op de rijder en de fiets belanden. Dit houdt je kleding schoner en voorkomt dat essentiële fietsonderdelen zoals de ketting en versnellingen vervuild raken.

 2. Betere zichtbaarheid: Modderborden dragen bij aan een betere zichtbaarheid tijdens het fietsen in natte omstandigheden. Ze voorkomen dat er water opspat in je gezicht, wat vooral belangrijk is als je op snelheid rijdt.

 3. Veiligheid: Natte en modderige wegen kunnen glad zijn. Door modderborden te gebruiken, minimaliseer je het risico op uitglijden en vallen, wat de algemene veiligheid van je rit verbetert.

 4. Bescherming van je fiets: Modder en vuil kunnen de levensduur van je fiets verkorten door slijtage aan onderdelen te veroorzaken. Modderborden verminderen deze slijtage aanzienlijk.

Hoe kies je de juiste modderborden?

Het kiezen van de juiste modderborden voor je fiets hangt af van verschillende factoren:

 1. Soort fiets: Het type fiets dat je hebt, bepaalt welk soort modderborden geschikt is. Er zijn specifieke modderborden voor stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes.

 2. Bandbreedte: Zorg ervoor dat de modderborden geschikt zijn voor de breedte van je banden. Sommige modderborden zijn verstelbaar, zodat ze passen bij verschillende bandmaten.

 3. Bevestigingssysteem: Er zijn modderborden met verschillende bevestigingssystemen, zoals klemmen, riempjes of stevige montagepunten. Kies het systeem dat het beste past bij je fiets en je persoonlijke voorkeur.

 4. Lengte: Langere modderborden bieden meer bescherming, maar kunnen soms minder esthetisch zijn. Kies de lengte die past bij je behoeften en smaak.

 5. Materiaal: Modderborden zijn meestal gemaakt van kunststof, maar de kwaliteit kan variëren. Duurdere modellen zijn vaak duurzamer en beter bestand tegen schade.

 6. Uiterlijk: Hoewel functionaliteit voorop staat, geven sommige fietsers de voorkeur aan modderborden die bij de esthetiek van hun fiets passen. Gelukkig zijn er modderborden verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.

Conclusie

Modderborden zijn essentiële accessoires voor fietsers die graag in alle weersomstandigheden rijden. Ze bieden bescherming tegen modder, vuil en water, verbeteren de zichtbaarheid en dragen bij aan de veiligheid en levensduur van je fiets. Bij het kiezen van modderborden is het belangrijk om rekening te houden met het type fiets dat je hebt, de bandbreedte, bevestigingssysteem, lengte, materiaal en persoonlijke voorkeur. Met de juiste modderborden kun je met vertrouwen de modderige paden en wegen trotseren en volop van je fietstochten genieten