Nooduitgang bord

BESTELLEN
nooduitgang bord 52x11 cm met gratis houder
  • Beschrijving

✅ 52x11 cm met gratis kentekenplaathouder t.w.v. €4,95.

✅ Aluminium met een dikte van 2 mm.

✅ Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis.

✅ GRATIS verzending.

Nooduitgang borden

Nooduitgang nodig? VerbodsbordenOnline.nl heeft nooduitgang borden in het assortiment opgenomen. Deze borden zijn ideaal om een nooduitgang binnen een winkel, loods of fabriek aan te geven. Deze nooduitgang borden worden door bedrijven dan ook regelmatig bestelt.

De nooduitgang borden kun je bij ons bestellen in de 52x11 cm variant. Dit zijn exact dezelfde afmetingen als de kentekenplaten op de auto. De kentekenplaat is ook gemaakt van aluminium en de letters worden er precies zo ingeperst als bij een auto kentekenplaat. Het nooduitgang bord gaat zodoende lang mee, ook omdat door de extra coatinglaag die we aanbrengen op het bord de kwaliteit extra gewaarborgd blijft. We hebben bewust gekozen voor een rood bord met witte letters, omdat deze combinatie van kleuren vaak goed opvalt. Voor een nooduitgang bord is natuurlijk van essentieel belang dat het goed zichtbaar is.

Wanneer je een nooduitgang bord bij ons bestelt krijg je er ook nog een gratis kentekenplaathouder bij cadeau. In deze houder kun je het nooduitgang bordje eenvoudig schuiven en vervolgens op een nette manier bevestigen aan bijvoorbeeld een poort, hek of muur.

Het kan natuurlijk zijn dat je niet helemaal tevreden bent met het nooduitgang bord. Geen punt! We bieden je namelijk 100% retourgarantie.

De nooduitgang borden worden snel aan je uitgeleverd. Door onze grote voorraad kunnen we de borden die besteld zijn tot 15:00 uur de volgende dag al bezorgen. De verzending is helemaal gratis!

Op zoek naar een ander verbodsbord? We hebben vele andere borden die voor jou van pas kunnen komen.

Uitrit vrijlaten bord - Inrit vrijlaten bord - Verboden toegang bord - Verboden te parkeren bord - Verboden te roken bord - Verboden voor honden borden

Het Belang van Nooduitgangborden: Veiligheid Eerst

Nooduitgangborden zijn een van die elementen in onze omgeving die we vaak over het hoofd zien, maar die van levensbelang kunnen zijn in noodsituaties. Of het nu in een hotel, winkelcentrum, kantoor, bioscoop of een ander openbaar gebouw is, nooduitgangborden zijn van cruciaal belang voor de veiligheid van mensen. In deze blog gaan we dieper in op het belang van nooduitgangborden en waarom ze zo essentieel zijn in noodsituaties.

Waarom zijn nooduitgangborden belangrijk?

  1. Levensreddend: Het meest voor de hand liggende belang van nooduitgangborden is dat ze levens kunnen redden. In het geval van brand, aardbevingen, stroomstoringen of andere noodsituaties wijzen deze borden de weg naar veiligheid. Ze helpen mensen om snel en efficiënt een gebouw te verlaten, wat van cruciaal belang kan zijn om letsel te voorkomen.

  2. Stressvermindering: Tijdens noodsituaties kunnen mensen in paniek raken en desoriëntatie ervaren. Nooduitgangborden bieden een duidelijke en begrijpelijke route naar de uitgang, zelfs voor degenen die niet bekend zijn met het gebouw. Dit minimaliseert de stress en verwarring in dergelijke situaties.

  3. Wettelijke vereisten: In veel landen en regio's zijn nooduitgangborden verplicht bij wet. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot boetes en juridische consequenties voor de eigenaren van gebouwen. Het is daarom van groot belang dat deze borden correct worden geïnstalleerd en onderhouden.

  4. Toegankelijkheid: Nooduitgangborden moeten niet alleen tekst bevatten, maar ook symbolen die voor iedereen begrijpelijk zijn, inclusief mensen met beperkingen zoals slechtziendheid. Braille, tactiele symbolen en verlichting zijn enkele manieren waarop borden toegankelijk kunnen zijn voor een breder publiek.

Soorten Nooduitgangborden

  1. Verlichte borden: Deze borden zijn uitgerust met ingebouwde verlichting, zodat ze zichtbaar blijven, zelfs in het donker of bij stroomuitval. Dit is essentieel om de weg naar de uitgang te wijzen in noodsituaties waarin de reguliere verlichting is uitgeschakeld.

  2. Fotoluminescente borden: Deze borden absorberen licht en geven het vervolgens in het donker af. Ze zijn duurzaam en vereisen geen elektrische stroomvoorziening, waardoor ze een kosteneffectieve optie zijn.

  3. Tactiele borden: Speciale borden met tastbare symbolen en Braille-instructies zijn van cruciaal belang voor mensen met een visuele of gehoorbeperking. Ze moeten op een toegankelijke hoogte worden geplaatst.

Onderhoud en Regelgeving

Nooduitgangborden moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in goede staat verkeren. Dit omvat het controleren van verlichting, het verwijderen van eventuele obstakels die de zichtbaarheid kunnen belemmeren en het vervangen van beschadigde borden. Regelmatige inspecties helpen ervoor te zorgen dat de borden altijd klaar zijn voor gebruik in geval van nood.

Daarnaast moeten gebouweigenaren zich bewust zijn van de specifieke voorschriften en normen met betrekking tot nooduitgangborden in hun regio. Deze voorschriften kunnen variëren, dus het is belangrijk om te voldoen aan de lokale wetgeving om de veiligheid van iedereen in het gebouw te waarborgen.

Conclusie

Nooduitgangborden zijn een vaak over het hoofd gezien maar cruciaal aspect van veiligheidsvoorzieningen in openbare en commerciële gebouwen. Ze spelen een essentiële rol bij het leiden van mensen naar veiligheid in noodsituaties en verminderen de stress en verwarring die gepaard kunnen gaan met dergelijke situaties. Door te voldoen aan wettelijke voorschriften en zorg te dragen voor regelmatig onderhoud, kunnen gebouweigenaren bijdragen aan een veiligere omgeving voor iedereen. Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben, en nooduitgangborden zijn daarbij een onmisbaar hulpmiddel.